-->
Benvinguts al blog de l'Agrupació Científico-Excursionista de Mataró.
Noticies, properes activitats, agenda de projeccións, enquestes, fotos i videos ...

divendres, 13 de febrer del 2009

Mataró, 8 de febrer de 2009



RESPOSTA DE LA COMISSIÓ ORGANITZADORA DE LA XXIII PROVA D’ESQUI DE MUNTANYA ALT PALLARS-CERTASCAN A LA NOTA ACLARATÒRIA PUBLICADA PER LA FEEC A LA SEVA WEB

L’Agrupació Científico-Excursionista de Mataró, organitzadora d’aquesta prova, es va sorprendre del comunicat confús i inexacte publicat per la FEEC.

Per tant volem manifestar el següent:

Durant els vint-i-tres anys que s’ha dut a terme aquesta prova per part de la nostra entitat, sempre hem estat molt curosos a seguir estrictament els reglaments vigents de la FEEC i per tant les classificacions que en ells s’indiquen.

La prova es regeix també per el reglament que consta al tríptic informatiu d’aquesta prova.

Els premis i trofeus que es lliuren venen indicats en el tríptic d’inscripció i durant tots aquests anys s’han mantingut els mateixos, amb alguna incorporació posterior.

El fet de la inscripció implica l’acceptació del reglament indicat.


Volem manifestar també que:

L’Agrupació Científico-Excursionista de Mataró, des de la seva fundació fa mes de 110 anys, mai ha fet discriminació, per raons de sexe o d’altres tipus, entre els seus associats o entre els participants als seus actes i proves.

La nostra entitat sempre ha estat pionera en consideració i respecte dels drets igualitaris entre homes i dones, fins i tot per sobre de lleis anteriors que no ho consideraven o permetien.

Que sapiguem la nostra entitat ha estat la primera i és la única que, des de fa quatre anys, en una prova d’esquí de muntanya lliura un trofeu en record d’una dona esquiadora, avui tristament desapareguda, la que va ser durant dos anys la participant mes jove de la prova.

En els documents històrics de la nostra entitat consta que l’any 1907 en alguna excursió ja hi participaven dones.

Ja fa alguns anys la nostra entitat va estar presidida per una dona i fa més anys una dona va ser la directora d’una expedició d’aquesta entitat a un vuit mil a l’Himàlaia.

En la nostra entitat, com es pot veure per aquests exemples, les dones sempre han ocupat la posició que els correspon, no per una paritat forçada sinó per mèrits propis.

Finalment creiem que qui va redactar el manifest de la FEEC del dia 2/03/2009, tot i que posteriorment hi va afegir alguns aclariments, hauria de ser mes prudent i tenir millor informació.
Reglament de la Cursa Alt Pallars-Certascan 2009

En el Reglament específic de la nostra Prova, publicat a la nostra pàgina web, entregat a tots els participants abans de la cursa i del qual en tenien coneixement els representants de la FEEC a la Copa Catalana d’Esquí de Muntanya hi son clarament especificades les categories, trofeus i premis als corredors. Enlloc del Reglament 2009 de la Copa Catalana s’especifica l’obligatorietat d’entregar trofeus ni muntar pòdiums per a totes i cadascuna de les categories existents. El que sí que és obligatori és la publicació dels resultats per categories masculines i femenines, amb la classificació corresponent. Aquesta va esser publicada la mateixa tarda de la Prova, després d’unes correccions.

En el tríptic que es troba en la web on s’anuncia la prova i que també s'entrega a tots els participants quan s'inscriuen es diu:

CATEGORIES :
S’estableixen les categories següents:
Juvenil – Júnior - Promesa – Sènior – Veterans – Mixt – Entitats

No discriminant sexe tot i que ja s’estableix un trofeu femení pel primer equip classificat.

Evidentment a la nostra Cursa s’entreguen trofeus a les fèmines, però fins ara i degut a la gairebé inexistent presència de cadets, júniors i promeses en categoria femenina, s’han entregat els trofeus considerant guanyadors ABSOLUTS. Evidentment ens plau la creixent presència de noies participant a les curses i aquests detalls de ben segur que es corregiran en futures edicions, però al nostre entendre és totalment injusta i de tot punt desmesurada l’afirmació de que la nostra Organització incompleix amb el criteri de paritat home-dona.

REGLAMENT :
1. La prova d’esquí de muntanya Alt Pallars-Certascan es regeix pel Reglament del Comitè Català d’Esquí de Muntanya pel 2009 de la FEEC.
2. I queda ben clar que els premis que s’estableixen ho son d’acord amb el Reglament de la FEEC:

PREMIS : Trofeu Sergi R. Escalera
- 1r equip classificat : 300 € + trofeu
- 2n equip classificat : 150 € + trofeu
- 3r equip classificat : 100 € + trofeu
- Al 1r equip femení : 200 € + trofeu
- Al 1r equip juvenil : trofeu
- Al 1r equip júnior : trofeu
- Al 1r equip promesa: trofeu
- Al 1r equip veterà : trofeu
- Al 1r equip mixt : trofeu
Trofeu Laia Massó al corredor més jove classificat
Trofeu Toni Sors al Club amb més equips participants.

Els tres primers amb caràcter general ( no discriminant el sexe segons el mateix reglament de la FEEC )


REGLAMENT DE LA FEEC

ENTITATS ORGANITZADORES.

(CC) 10è. - Cada prova ha de tenir una normativa específica editada, i s’enviarà a la FEEC i a les adreces proporcionades pel Comitè Català d'Esquí de Muntanya. Aquesta normativa ha de preveure les qüestions pròpies de la prova i d’aquest reglament (itinerari previst i alternatiu, hora de sortida i de pas pels controls, nombre de components de l’equip, material obligatori, dinar de cloenda, premis i trofeus, quota d’inscripció, previsió de pernoctacions, telèfon de contacte, etc.).

Fa molts anys que es manté el mateix Reglament revisat i aprovat any darrera any per la FEEC (o és que ni tan sols se’l mirava ).

Si el reglament no estava d’acord amb la FEEC era aquesta qui havia de dir-ho, cosa que mai ha fet (enguany tampoc), per tant és totalment vàlid.

La FEEC ( el seu vocal d’esquí de muntanya ) no pot fer ara declaracions públiques dient que la nostra entitat ha procedit malament ja que el que s’ha fet ho ha estat amb el seu consentiment i aprovació.

En darrer lloc hem de recordar que és obligació de la FEEC disposar in situ d’un Llibre de Reclamacions a disposició dels corredors, que ha de restar en mans del Delegat Federatiu. El dia de la Prova no hi havia ni Delegat ni Llibre (nosaltres SÍ que disposem de Llibre propi de la Prova, que no va ésser requerit en cap moment).

Per tan demanem una pública rectificació per part del vocal esmentat en defensa del bon nom de la nostra Entitat.


Joan Vallbona i Pérez
Director de la Prova

Salvador Alsina i Comas
President
Agrupació Científico-Excursionista de Mataró